Sposób przygotowania:
Zupa z brukselki
Brukselkę opłukać i delikatnie podsmażyć na maśle.
Przełożyć do wyższego garnka, wlać bulion i 3 szklanki gorącej wody. Gotować około 20 minut z dodatkiem soli.
Wyjąć kilka brukselek i przekroić na pół.
Pozostałą zupę zmiksować na krem.
Dodać śmietanę i pół łyżeczki cukru (i jeśli ktoś lubi to 2 łyżeczki curry). Całość jeszcze raz zagotować. Wrzucić wyjęte wcześniej połówki brukselki. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Przełożyć do wyższego garnka, wlać bulion i 3 szklanki gorącej wody. Gotować około 20 minut z dodatkiem soli.
Wyjąć kilka brukselek i przekroić na pół.
Pozostałą zupę zmiksować na krem.
Dodać śmietanę i pół łyżeczki cukru (i jeśli ktoś lubi to 2 łyżeczki curry). Całość jeszcze raz zagotować. Wrzucić wyjęte wcześniej połówki brukselki. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
kasik12
Pozdrawiam Panią;-)
Blom