Sposób przygotowania:
Zupa z chińskiej kapusty
Podgrzać wywar z warzyw w dużym naczyniu, w międzyczasie oddzielić łodygi od kapusty a liście drobno poszatkować
Do gotującego się wywaru dodać poszatkowaną kapustę, gotować na wolnym ogniu ok.15 min, od czasu do czasu mieszając
Pokroić drobno chilli, zalać ją octem ryżowym i sosem sojowym – wymieszać. Dodać do wywaru, doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze ok. 3 min.
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie
Mąkę kukurydzianą rozprowadzić w wodzie (najlepiej, aby była letnia – mąka lepiej się rozpuści), powoli zagęścić zupę, cały czas mieszając. Gotować jeszcze przez chwilę (maksymalnie 5 min.)
Nałożyć do miseczki po dwie łyżki ryżu i zalać gorącą zupą
Do gotującego się wywaru dodać poszatkowaną kapustę, gotować na wolnym ogniu ok.15 min, od czasu do czasu mieszając
Pokroić drobno chilli, zalać ją octem ryżowym i sosem sojowym – wymieszać. Dodać do wywaru, doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze ok. 3 min.
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie
Mąkę kukurydzianą rozprowadzić w wodzie (najlepiej, aby była letnia – mąka lepiej się rozpuści), powoli zagęścić zupę, cały czas mieszając. Gotować jeszcze przez chwilę (maksymalnie 5 min.)
Nałożyć do miseczki po dwie łyżki ryżu i zalać gorącą zupą