Sposób przygotowania:
Zupa z ciecierzycą i makaronem
Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc .Następnego dnia ciecierzycę płuczemy i wlewamy świeżą wodę i gotujemy około 60 minut pod koniec gotowania solimy. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy cebulę i czosnek podsmażamy chwilę dodajemy pokrojony por dusimy , wlewamy sok pomidorowy i koncentrat doprawiamy pieprzem.Ugotowaną ciecierzycę dajemy do bulionu u mnie gotowany na korpusie drobiowym.wlewamy przygotowane warzywa .Jeżeli chcemy aby zupy było więcej wlewamy wody z gotowania ciecierzycy.,mieszamy jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy.Odlewamy 2-3 chochle zupy do garnuszka wlewamy śmietanę blendujemy i wlewamy z powrotem do zupy.Żeby zupa była bardziej syta podałam ją z makaronem . POLECAM!!
edytaha
gosia56
Dziękuję Edytko faktycznie juz mam w planie kolejną zupę z ciecierzycą.
gusia1000