Sposób przygotowania:
Zupa z cukini z zielonym sufletem
Cukinię obrać , posiekać w kostkę, (obierki nie wyrzucać). Cebulę i czosnek drobno posiekać. Do wiekszego garnka roztopić łyżkę masła, wrzucić najpierw cebulę, pózniej czosnek a na koniec pokrojoną w kostkę cukinię – poddusić, posypać ziarenkami koperku, i zalac wszystko przygotowanym bulionem. Gotować jeszcze 20 min pod przykryciem na lekkim ogniu. Na patelni w dwóch łyżkach masła przyrumienić w/w bagietki (lub chlebek)Piekarnik zagrzać do 220 stopni Obierki z cukini drobno posiekać i pomiksować na gładkie puree, dodać parmezan,sól i pieprz. Białko ze szczypta soli ubić na sztywna pianę i delikatnie domieszać do puree. Otrzymaną masę nałożyć na zarumienione bagietki i włożyć do piekarnika na 10 min (200 stopni cyrkulacji powietrznej), masa na bagietkach zrobi się lekko puszysta. W tym czasie zupę zmiksować na kremowo, żółtko z odrobiną zupy zaklepać, dodac do zupy. Zupę podzielić do czterech talerzy na środek włożyć gotowe bagietki, przystroić i smacznego