Sposób przygotowania:
Zupa z cukinią i kaszą jaglanąEtap 1
Por oczyścić, drobno pokroić. Marchewki, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotowane warzywa podsmażać w garnku na rozgrzanym oleju przez kilka minut.
Etap 2
Do warzyw wlać bulion, zagotować.
Etap 3
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Etap 4
Ziemniaki dodać razem z kaszą do wywaru. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut. Od czasu do czasu zamieszać.
Etap 5
Cukinię umyć, pokroić w kostkę razem ze skórką. Dodać ją do gotującej się zupy.
Etap 6
Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.