Sposób przygotowania:
Zupa z cukinii i ziemniaków
Jarzyny obieramy i myjemy. Następnie kroimy w słupki. Do garnka dajemy wypukane mięso zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy vegetę.
Jarzyny smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do gotującego się wywaru.
Obraną cukinię ścieramy na tarce, smażymy i doprawiamy vegetą. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone ziemniaki.
Następnie cukinię i natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Jarzyny smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do gotującego się wywaru.
Obraną cukinię ścieramy na tarce, smażymy i doprawiamy vegetą. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone ziemniaki.
Następnie cukinię i natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy do smaku.