Zupa z cukinii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pokrojone 2 małe cebulki. Cukinie pokrój na kawałki średniej wielkości i dodaj do cebuli...

Zupa z cukinii

Składniki:

Zupa z cukinii

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinii
Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pokrojone 2 małe cebulki. Cukinie pokrój na kawałki średniej wielkości i dodaj do cebuli. Duś razem przez 15 minut (jarzyna powinna zmięknąć). Następnie zalej ok. 1,5 l wrzątku i dodaj kostki rosołowe. Gotuj dalsze 15-20 minut. Po tym czasie do wyłączonej już zupy wrzuć posiekane listki bazylii i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem zmiksuj, a na końcu dopraw solą i pieprzem.