Sposób przygotowania:
Zupa z cukinii i papryki z ketchupem na kiełbasie
Na patelni przez 5 minut podsmażamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu smażymy pokrojony w plasterki czosnek oraz drobno posiekaną cebule.
Dokładamy do wędliny. To samo robimy z pokrojoną w kostkę cukinią oraz oraz papryką pokrojoną w paski. Wszystko zalewamy bulionem (1,5l.). Dodajemy ryż. Gotujemy ok. 10 minut.
Dokładamy ketchup. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy lubczykiem i słodką papryką.
Dokładamy do wędliny. To samo robimy z pokrojoną w kostkę cukinią oraz oraz papryką pokrojoną w paski. Wszystko zalewamy bulionem (1,5l.). Dodajemy ryż. Gotujemy ok. 10 minut.
Dokładamy ketchup. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy lubczykiem i słodką papryką.