Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Zupa z cukinii wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna zupka z cukinii

Zupa z cukinii wg Megg

Składniki:

Zupa z cukinii wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinii wg Megg
Cukinię obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, a czosnek obrać i drobno posiekać. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju wrzucić pokrojone warzywa i chwilę razem podsmażać. Przygotować bulion i do gorącego wsypać podsmażone warzywa, dodać natkę pietruszki i wszystko razem gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie całość zblenderować na jednolity krem. Zupkę ponownie zagotować, dodać śmietanę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Tak przygotowaną zupkę z cukinii podawać z grzankami.

Tagi:

cukinia