WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1057]

Zupa z cukinii z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka i delikatna zupa z cukinii podana z makaronem bez ziemniaków. Ugotowana z dodatkiem marchewki, pietruszki i koperku.

Zupa z cukinii z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z cukinii z makaronem

 

  • ok. 300g cukinii
  • 2 marchewki
  • 1 mała pietruszka
  • pęczek koperku
  • 2 garście makaronu typu drobne świderki
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • ok. 250g mięsa wieprzowego z szynki odtłuszczonego
  • 1 płaska łyżka masła
  • 0,5 kostki rosołowej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinii z makaronem

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju aż się przyrumieni. Wrzucić do garnka.

Cukinię obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa.

Marchewki i pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Koperek posiekać i dodać do garnka.

Wlać wody żeby wszystko przykryła. Włożyć listek laurowy, ziele angielskie. Wsypać trochę pieprzu czarnego mielonego. Zagotować.

Dodać kostkę rosołową. Gotować aż warzywa i mięso będą miękkie.

Dodać suchy makaron. Gotować aż makaron się ugotuje. Doprawić zupę na koniec solą, pieprzem i majerankiem i nałożyć na talerze.

Zupa z cukinii z makaronem
Zupa z cukinii z makaronem po ugotowaniu w garnku
Zupa z cukinii z makaronem
Majeranek, sól i pieprz dodane do zupy cukiniowej
Zupa z cukinii z makaronem
Suchy makaron dodany do podgotowanej zupy cukiniowej
Zupa z cukinii z makaronem
Warzywa i mięso na zupę pokrojone i zalane wodą