zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2415]

Pomidorowa z dynią i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna jesienna pomidorowa, jak krem, bo wszystko zblendowane. Do zupy dowolny makaron i mamy smaczny obiad.

Pomidorowa z dynią i cukinią

Składniki:

Pomidorowa z dynią i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z dynią i cukinią
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu prawie do miękkośc  mięsa.

Potem dodać do garnka warzywa, liść laurowy i ziele angielskie i gotować zupę dalej aż warzywa będą miękkie.

Jak wszystko będzie gotowe i miękkie doprawić do smaku a potem za pomocą blendera wszystko zmiksować.

Zahartować śmietanę z odrobiną zupy i wlać ją do garnka z zupą i wymieszać. W razie potrzeby zupę jeszcze doprawić i podawać z dowolnym makaronem.