Sposób przygotowania:
Zupa z czerwonej soczewicyKrok 1
Pomidory delikatnie nacinamy w kilku miejscach i wkładamy do miski. Zalewamy wrzątkiem. Po 2 minutach wylewamy wodę i polewamy pomidory zimną wodą. Pomidory obieramy ze skóry.
Krok 2
Pomidory kroimy w kostkę.
Krok 3
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem i szklimy.
Krok 4
Do zeszklonej cebuli dodajemy pomidory i przesmażamy ok 5 minut.
Krok 5
Marchew i pietruszkę myjemy i osuszamy. Ścieramy na tarce do warzyw i wrzucamy do garnka z cebulą i pomidorami.
Krok 6
Soczewicę wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą i mieszamy.
Krok 7
Dodajemy przyprawy oraz koncentrat. Mieszamy. Gotujemy ok 30 minut od czasu do czasu mieszając.
Magdalena88
Marika-
paolineczka
Mariko - zapraszamy !!! :-)))