lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

zupa z czerwonej soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zupa z czerwonej soczewicy

zupa z czerwonej soczewicy

Składniki:

zupa z czerwonej soczewicy

 

Sposób przygotowania:

zupa z czerwonej soczewicy
Cebulę obierz,drobno posiekaj,podsmaż na złoty kolor na oleju.Do cebuli dodaj pokrojoną w kostkę baraninę.Mięso przesmaż z każdej strony.Do jagnięciny dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.Całość duś około 10 minut,dodaj pokrojone w talarki pieczarki,duś aż do miękkości warzyw i mięsa.Na samym końcu gulasz dopraw do smaku solą,pieprzem i ostrym sosem chilli oraz przecierem pomidorowym.Danie podawaj np z pieczywem.