Sposób przygotowania:
Zupa z czerwonej soczewicy
Do garnka wlać bulion i zagotować. Dodać listki laurowe, majeranek oraz przecier pomidorowy. Ziemniaki pokroić w kostkę i również wrzucić do garnka. Wszystko zagotować i gotować ok 10 minut.
Soczewicę przepłukać wodą. Dodać do garnka i wszystko gotować aż soeczewica i ziemniaki będą miękkie. Cienką kiełbasę pokroić w półpasterki i zarumienić na patelni. Dodać do garnka pod koniec gotowania.
Zupa jest raczej gęsta a gdy wystygnie jeszcze bardziej gęstnieje. Jeśli ktoś nie lubi tak gęstej zupy trzeba dolac nieco bulionu.
Soczewicę przepłukać wodą. Dodać do garnka i wszystko gotować aż soeczewica i ziemniaki będą miękkie. Cienką kiełbasę pokroić w półpasterki i zarumienić na patelni. Dodać do garnka pod koniec gotowania.
Zupa jest raczej gęsta a gdy wystygnie jeszcze bardziej gęstnieje. Jeśli ktoś nie lubi tak gęstej zupy trzeba dolac nieco bulionu.