Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Zupa z czerwonej soczewicy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rewelacyjna zupa na prawdę można poczuć się jak ktoś kto ma kilka milionów na koncie.

Zupa z czerwonej soczewicy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa z czerwonej soczewicy

 

  • mięso z jednego udka bez skórki
  • 100g soczewicy czerwonej (lub zielonej)
  • pół cebuli
  • kostka kucharka do zup
  • marchewka
  • pietruszka
  • 4 małe ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • szczypta curry
  • majeranek
  • natka pietruszki świeża lub suszona
  • maggi
  • 3 ziarna ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonej soczewicy
Udko oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy soczewicę, przyprawy i marchewkę. Gotujemy koło 20 minut. Mięso oddzielamy od kości i dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i również dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości. Po nalaniu na talerz posypujemy natką pietruszki i doprawiamy maggi.
Zupa z czerwonej soczewicy
Etap 1