Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Zupa z dyni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ta zupa działa rozgrzewająco, szczególnie gdy na dworze temperatury są coraz niższe.

Zupa z dyni

Składniki:

Zupa z dyni

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dyni
Dynię przekrój na pół, usuń luźne wnętrze wraz z pestkami, pozostały twardy miąższ obierz i pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na oleju. Czosnek obierz, drobno posiekaj i wrzuć do cebuli oraz smaż jeszcze przez chwilę. Kostki rozpuść w wodzie robiąc bulion, a ziemniaki obierz i pokrój na połówki. Dynię oraz ziemniaki wrzuć do usmażonej cebuli z czosnkiem i zalej bulionem. Gotuj około 30 minut aż dynia i ziemniaki będą miękkie. Wrzuć natkę pietruszki i dopraw solą, pieprzem oraz papryką.

Tagi:

dynia