halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa z dyni Haliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jak dla mnie zupa z dyni jest smaczna , lubię eksperymenty w kuchni różne zupy są urozmaiceniem obiadów.

Zupa z dyni Haliny

Składniki:

Zupa z dyni Haliny

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dyni Haliny
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Miąższ dyni zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zalać mlekiem i bulionem. Posolić do smaku. Gotować do miękkości ok 20 minut w zależności od gatunku dyni. Następnie dodać rozdrobniony czosnek i gotować jeszcze 5 minut. Połowę zupy zmiksować, dodać do drugiej części nie zmiksowanej, wymieszać razem. Doprawić do smaku gałką i pieprzem. Smak zupy zależy od gatunku dyni.

Tagi:

dynia