Sposób przygotowania:
Zupa z dyni z leśnymi grzybami
Z dyni usunąć miąższ z pestkami, w środku dyni ułożyć gałązki rozmarynu, całe ząbki czosnku oprószyć solą i pieprzem. Skropić 1 łyżką oliwy, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10 minut. Następnie dynię wyjąć z piekarnika, ostudzić, miąższ wyjąć łyżką. Cebulę posiekać, wsypać na rozgrzaną 1 łyżkę oliwy, dodać pieczony czosnek z dyni, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i miąższ z dyni. Do tego włożyć starty parmezan, zalać bulionem i gotować przez 10 minut. Następnie ugotowaną zupę połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zmiksować. Na pozostałej oliwie usmażyć oczyszczone i umyte grzyby leśne. Grzyby wyłożyć na talerze, zalać zupą, podawać.