olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa z dyni i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z aromatyczną dynią rozdrobnioną za pomocą blendera, a następnie połączoną z bulionem i podsmażoną papryką czerwoną.

Zupa z dyni i papryki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z dyni i papryki

 

  • 600 g miąższu z dyni
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 2 cebula
  • 2 papryki czerwone
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • 3 łyżki śmietany 18%

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dyni i papryki
Dynię kroję w kostkę, po czym rozdrabniam za pomocą blendera. Następnie dodaję do bulionu i delikatnie mieszam. Do bulionu dodaję pokrojoną, a następnie podsmażoną i rozdrobnioną za pomocą blendera paprykę czerwoną i cebulę i całość gotuję.Do zupy dodaję pieprz, sól, cukier, słodką paprykę i gotuję przez około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaję rozrobioną w niewielkiej ilości zupy śmietanę.
Zupa z dyni i papryki
Dynię kroję w kostkę, po czym rozdrabniam za pomocą blendera. Następnie dodaję do bulionu i delikatnie mieszam.
Zupa z dyni i papryki
Do bulionu dodaję pokrojoną, a następnie podsmażoną i rozdrobnioną za pomocą blendera paprykę czerwoną i cebulę i całość gotuję.

Tagi:

dynia papryka