mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Zupa z dzikiego czosnku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dziki czosnek jest wyśmienity, a zupa z niego przepyszna

Zupa z dzikiego czosnku

Składniki:

Zupa z dzikiego czosnku

 

  • dzikiego czosnku, jeśli takiego nie mamy to może być pospolity,choć to zupełnie inny smak
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki masła
  • 0,5L rosołu warzywnego
  • 250ml gęstej śmietany
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dzikiego czosnku
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w krążki. Dziki czosnek obrać, umyć, pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć czosnek z cebulą. Zalać rosołem, zagotować. Zmniejszczyć ogień i gotować około 5minut. Zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem. Połączyć ze śmietaną.