Sposób przygotowania:
Zupa cukiniowa z fasolką szparagową
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końce i kroimy w słupki 1,5 cm.
Do garnka wlewamy około1,5 l wody, dodajemy domową bulionetkę, wrzucamy fasolkę i marchewkę z pietruszką, gotujemy 15 minut. Następnie dodajemy ziemniaki i cukinię, gotujemy kolejne 10 minut.
Następnie dodajemy serek topiony. Gotujemy do miękkości warzyw i roztopienia serka.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Do garnka wlewamy około1,5 l wody, dodajemy domową bulionetkę, wrzucamy fasolkę i marchewkę z pietruszką, gotujemy 15 minut. Następnie dodajemy ziemniaki i cukinię, gotujemy kolejne 10 minut.
Następnie dodajemy serek topiony. Gotujemy do miękkości warzyw i roztopienia serka.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Holly
Magdalena88
Konczi
Marika-
Konczi
bardzo dziękuję :) ciesze się, że moja zupka Ci się spodobała - była pyszna :)