eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1534]

Zupa Eli z fasolki szparagowej

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszna zupka z fasolki szparagowej.

Zupa Eli z fasolki szparagowej

Składniki:

Zupa Eli z fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa Eli z fasolki szparagowej
Fasolę umyć,odciąć końce,usunąć ewentualne łyko i pokroić skośnie na kawałki.Marchew,pietruszkę,seler i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Wrzucić wszystko do rosołu i gotować do miękkości.Na patelni roztopić margarynę,wsypać mąkę,przesmażyć i dodać do zupy.Wymieszać zupę i zagotować.Doprawić zupę kucharkiem i maggi do smaku.Koperek i natkę pietruszki posiekać.Nalać zupę na talerze i posypać zieleniną.Smacznego!