aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Zupa z grillowanej papryki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna zupka, którą wbrew pozorom mozna szybko przygotować.

Zupa z grillowanej papryki

Składniki:

Zupa z grillowanej papryki

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z grillowanej papryki
Papryki wkładamy na grill, zaraz po rozpaleniu, kiedy jeszcze węgiel się pali, opiekamy/opalamy aż skórka delikatnie sczerniej i wkładamy do reklamówki, którą szczelnie zamykamy. Czekamy aż papryki wystygną, wyjmujemy je i obieramy dokładnie ze skórki. Wcześniej należy przygotować bulion, wtedy przygotowanie zupy zajmuje tyle czasu, ile trwa dobre rozgrzanie się grilla. Na oliwie szkilmy cebulę i przecisnięty przez praske czosnek, zalewamu bulionem, dodajemy pokrojona na kawałki paprykę i zagotowujemy. Całość miksujemy, doprawiamy do smaku, dodajemy smietankę. Podajemy z groszkiem ptysiowym, grzankami lub tortillami, jako zapowiedź fantastycznego grillowego wieczoru.

Tagi:

papryka