Sposób przygotowania:
Zupa z groszkiem łuskanym
Obrać warzywa, groszek namoczyć na 30 minut. Do garnka wlać wodę lub bulion, dodać jarzyny, ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości składników.
W osobnym naczyniu gotować groszek łuskany nie solić, można delikatnie posolić pod koniec gotowania. Połączyć składniki z obu naczyń, wymieszać, przyprawić pieprzem, solą, do smaku, kminkiem i zagotować. Zgęścić zupę zasmażką przygotowaną z mąki zasmażanej na smalcu, zagotować.
Posypać natką pietruszki. Smacznego.
W osobnym naczyniu gotować groszek łuskany nie solić, można delikatnie posolić pod koniec gotowania. Połączyć składniki z obu naczyń, wymieszać, przyprawić pieprzem, solą, do smaku, kminkiem i zagotować. Zgęścić zupę zasmażką przygotowaną z mąki zasmażanej na smalcu, zagotować.
Posypać natką pietruszki. Smacznego.