Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1358]

Zupa krem z dyni i białej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i sycąca zupa krem na jesienną pogodę. Przepis zaczerpnięty z bloga marokanska-zupa-z-dyni-z-biaa-fasola-wg.html

Zupa krem z dyni i białej fasoli

Składniki:

Zupa krem z dyni i białej fasoli

Na zupę

Dekoracja

Sposób przygotowania:

Zupa krem z dyni i białej fasoli
Dynię przekroić na połowę, wydrążyć środek, obrać i pokroić w większą kostkę.

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę, cebulę przesmażyć na oliwie, posypaną przyprawami.

Do podsmażonej cebuli dodać dynię i czosnek, jeszcze chwilę podsmażyć.

Następnie wlać bulion warzywny, gotować do miękkości dyni.

Po tym czasie zblendować zupę.

Fasolę odlać z zalewy, dodać do zupy, razem wszystko zagotować na wolnym ogniu.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać udekorowaną natką pietruszki i posypaną pestkami dyni.