Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni i białej fasoli
Dynię przekroić na połowę, wydrążyć środek, obrać i pokroić w większą kostkę.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę, cebulę przesmażyć na oliwie, posypaną przyprawami.
Do podsmażonej cebuli dodać dynię i czosnek, jeszcze chwilę podsmażyć.
Następnie wlać bulion warzywny, gotować do miękkości dyni.
Po tym czasie zblendować zupę.
Fasolę odlać z zalewy, dodać do zupy, razem wszystko zagotować na wolnym ogniu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać udekorowaną natką pietruszki i posypaną pestkami dyni.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę, cebulę przesmażyć na oliwie, posypaną przyprawami.
Do podsmażonej cebuli dodać dynię i czosnek, jeszcze chwilę podsmażyć.
Następnie wlać bulion warzywny, gotować do miękkości dyni.
Po tym czasie zblendować zupę.
Fasolę odlać z zalewy, dodać do zupy, razem wszystko zagotować na wolnym ogniu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać udekorowaną natką pietruszki i posypaną pestkami dyni.