Sposób przygotowania:
Zupa krem grochowa
Groch łuskany wypłukać. Zagotować bulion włożyć groszek. Gotować ok 20 minut.
Obrać ziemniaki, cebulę. Ziemniaki pokroić w kostkę dodać do zupy oraz cebulę i majeranek. Gotować jeszcze ok 30 minut. Następnie zupę zmiksować. Doprawić do smaku maggi, solą oraz pieprzem.
Łopatkę wieprzową oraz filet z indykaumyć. Następnie zmielić. Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, 2 łyżki wytrawnego białego wina, wyrobić mięso. Doprawić do maku solą oraz pieprzem. Ponownie wyrobić.
Formować małe kulki, gotować w osolonej wodzie do smaku ok 20 minut. Zupę podać z kuleczkami mięsnymi.
Obrać ziemniaki, cebulę. Ziemniaki pokroić w kostkę dodać do zupy oraz cebulę i majeranek. Gotować jeszcze ok 30 minut. Następnie zupę zmiksować. Doprawić do smaku maggi, solą oraz pieprzem.
Łopatkę wieprzową oraz filet z indykaumyć. Następnie zmielić. Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, 2 łyżki wytrawnego białego wina, wyrobić mięso. Doprawić do maku solą oraz pieprzem. Ponownie wyrobić.
Formować małe kulki, gotować w osolonej wodzie do smaku ok 20 minut. Zupę podać z kuleczkami mięsnymi.