kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Zupa z gruszką i serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo eleganckie połączenie gruszki z serem pleśniowym

Zupa z gruszką i serem pleśniowym

Składniki:

Zupa z gruszką i serem pleśniowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa z gruszką i serem pleśniowym
Oczyścić łodygi selera, pokroić na plasterki. Obrać gruszki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Gruszki i selera podlać wodą. Dusić kwadrans, ostudzić, zmiksować. Osobno zagotować wywar. Stopniowo wlewać do niego mix selerowo-gruszkowy. Dodać ser pokrojony w kostkę. Przyprawić. Lekko podgrzać. Pozostawić do ostygnięcia. Ubić śmietanę. Połączyć z zupą.

Tagi:

sery ser