Zupa z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

lekka zupa grzybowa ,smaczna

Zupa z grzybów

Składniki:

Zupa z grzybów

 

  • Składniki:
  • Mięso wołowe 1000g
  • Grzyby suszone 150g
  • Przecier pomidorowy 200g
  • Cebula 200g
  • Selery 150g
  • Woda
  • Pieprz naturalny 1g
  • Sól 2g
  • Cukier 1g

Sposób przygotowania:

Zupa z grzybów
Przygotowanie:
Mięso dokładnie umyć,usunąć błony,pokrajać na 10 porcji,grzyby kilkakrotnie umyć w ciepłej wodzie i namoczyć na noc,następnie razem z mięsem włożyć delikatnie do zimnej wody,dodać obrane selery i cebulę,gotować do miękkości.
Po ugotowaniu wyjąć z wywaru mięso oraz grzyby.Grzyby pokrajać w słomkę,a jarzyny przetrzeć przez sito i wszystko razem włożyć do wywaru.
Dodać do wywaru koncentrat pomidorowy,sól,pieprz i cukier do smaku.Podawać z pieczywem.
Smacznego

Tagi:

mięso grzyby