Sposób przygotowania:
Zupa z grzybów
Przygotowanie:
Mięso dokładnie umyć,usunąć błony,pokrajać na 10 porcji,grzyby kilkakrotnie umyć w ciepłej wodzie i namoczyć na noc,następnie razem z mięsem włożyć delikatnie do zimnej wody,dodać obrane selery i cebulę,gotować do miękkości.
Po ugotowaniu wyjąć z wywaru mięso oraz grzyby.Grzyby pokrajać w słomkę,a jarzyny przetrzeć przez sito i wszystko razem włożyć do wywaru.
Dodać do wywaru koncentrat pomidorowy,sól,pieprz i cukier do smaku.Podawać z pieczywem.
Smacznego
Mięso dokładnie umyć,usunąć błony,pokrajać na 10 porcji,grzyby kilkakrotnie umyć w ciepłej wodzie i namoczyć na noc,następnie razem z mięsem włożyć delikatnie do zimnej wody,dodać obrane selery i cebulę,gotować do miękkości.
Po ugotowaniu wyjąć z wywaru mięso oraz grzyby.Grzyby pokrajać w słomkę,a jarzyny przetrzeć przez sito i wszystko razem włożyć do wywaru.
Dodać do wywaru koncentrat pomidorowy,sól,pieprz i cukier do smaku.Podawać z pieczywem.
Smacznego