superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Zupa z grzybów leśnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Można ją też przygotować z grzybami mrożonymi.

Zupa z grzybów leśnych

Składniki:

Zupa z grzybów leśnych

 

  • 0,5 kg grzyby leśne,
  • 2 cebule,
  • 2 litry rosół z kostki,
  • 150 ml śmietana do gotowania,
  • sól, pieprz,
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Zupa z grzybów leśnych
Cebulę drobno kroimy w kostkę, zeszklić na oleju, dodać oczyszczone i też pokrojone w kosteczkę grzyby.oprawiamy solą i pieprzem. Dusić przez 5 minut. Wlewamy rozrobiony bulion z kostki i dalej dusić przez około 20 min. Zaprawić śmietaną i przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

grzyby