Sposób przygotowania:
Zupa z indyka
Skrzydełko z indyka bardzo dokładnie oczyszczamy , a następnie zalewamy wodą i gotujemy. Marchewkę, seler, pietruszkę obieramy i dobrze myjemy. Cebulę również obieramy. Por myjemy. Warzywa dodajemy do gotującego się skrzydełka z indyka i gotujemy razem do czasu, aż indyk zmięknie. Indyka wyciągamy z wody i obieramy mięso z kości. Mięso kroimy w kostkę o średniej wielkości. Wywar odcedzamy z warzyw i znowu dodajemy do niego pokrojone mięso z indyka. Na patelni rozpuszczamy masło, a w następnej kolejności dodajemy do niego mąkę. Dobrze mieszamy. Do zasmażki dodajemy do niego curry i ponownie dobrze mieszamy. Zasmażkę dodajemy do zupy. Do zupy dodajemy także śmietanę. Zupę z indyka doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem.