Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa ogórkowa z mięsem i kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pożywna zupa ogórkowa z dodatkiem kapusty pekińskiej oraz z kawałkami mięsa z szynki wieprzowej.

Zupa ogórkowa z mięsem i kapustą pekińską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z mięsem i kapustą pekińską

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z mięsem i kapustą pekińską
Oczyszczone i pokrojone w kostkę mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu, aż się lekko zarumieni. Następnie wrzucamy mięso do garnka, wlewamy wodę i gotujemy przez godzinę z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liści laurowych.

Marchew, ziemniaki i pietruszkę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa i gotujemy 20 minut. Dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską i gotujemy jeszcze 10 minut.

Ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.

Zabielamy zupę śmietaną i przyprawiamy pieprzem.
Zupa ogórkowa z mięsem i kapustą pekińską
Oczyszczone i pokrojone w kostkę mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu, aż się lekko zarumieni.
Zupa ogórkowa z mięsem i kapustą pekińską
Marchew, ziemniaki i pietruszkę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa i gotujemy 20 minut.
Zupa ogórkowa z mięsem i kapustą pekińską
Dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską i gotujemy jeszcze 10 minut.
Zupa ogórkowa z mięsem i kapustą pekińską
Ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.