Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z mięsem i kapustą pekińską
Oczyszczone i pokrojone w kostkę mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu, aż się lekko zarumieni. Następnie wrzucamy mięso do garnka, wlewamy wodę i gotujemy przez godzinę z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liści laurowych.
Marchew, ziemniaki i pietruszkę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa i gotujemy 20 minut. Dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską i gotujemy jeszcze 10 minut.
Ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Zabielamy zupę śmietaną i przyprawiamy pieprzem.
Marchew, ziemniaki i pietruszkę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa i gotujemy 20 minut. Dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską i gotujemy jeszcze 10 minut.
Ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Zabielamy zupę śmietaną i przyprawiamy pieprzem.