Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zupa z kapusty i botwiny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

typowo wiosenna zupa. . .

Zupa z kapusty i botwiny

Składniki:

Zupa z kapusty i botwiny

 

  • 0,5 młodej kapusty
  • nieduzy pęczek botwinki
  • 1 marchewka
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • 3/4 szklanki śmietany
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty i botwiny
Kapustę bardzo drobno siekamy, botwinę siekamy na 1 cm kawałki i razem z kapustą przekładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy liśtko laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, kostkę rosołowa, 0,5 łyżki kucharka, nieco soli i pieprzu - gotujemy. Kiedy warzywa są juz miekkie to dodajemy drobno posiekany koperek oraz drobno posiekany szczypiorek. Na samym końcu zabielamy zupę śmietaną i rozlewamy na talerze.