Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Z kapusty pekińskiej warto przygotować zupę. Z dodatkiem kaszy bulgur, na wywarze drobiowym jest bardzo smaczna i pożywna.

Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur
Mięso gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego oraz soli. Następnie wyjmujemy mięso garnka.

Gdy mięso się gotuje przygotowujemy warzywa: kroimy w kostkę marchew, ziemniaki i selera. Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 5 minut. Dodajemy kaszę bulgur i gotujemy przez kolejnych 5 minut.

Kapustę pekińską szatkujemy, pora kroimy w półplasterki. Wrzucamy do wywaru i gotujemy 5 minut.

Wrzucamy do garnka pomidory w puszce oraz przyprawy i znów gotujemy 5 minut.

Przyprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur
Mięso gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego oraz soli. Następnie wyjmujemy mięso garnka.
Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur
Gdy mięso się gotuje przygotowujemy warzywa: kroimy w kostkę marchew, ziemniaki i selera.
Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur
Kapustę pekińską szatkujemy, pora kroimy w półplasterki. Wrzucamy do wywaru i gotujemy 5 minut.
Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur
Wrzucamy do garnka pomidory w puszce oraz przyprawy i znów gotujemy 5 minut.