Sposób przygotowania:
Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur
Mięso gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego oraz soli. Następnie wyjmujemy mięso garnka.
Gdy mięso się gotuje przygotowujemy warzywa: kroimy w kostkę marchew, ziemniaki i selera. Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 5 minut. Dodajemy kaszę bulgur i gotujemy przez kolejnych 5 minut.
Kapustę pekińską szatkujemy, pora kroimy w półplasterki. Wrzucamy do wywaru i gotujemy 5 minut.
Wrzucamy do garnka pomidory w puszce oraz przyprawy i znów gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Gdy mięso się gotuje przygotowujemy warzywa: kroimy w kostkę marchew, ziemniaki i selera. Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 5 minut. Dodajemy kaszę bulgur i gotujemy przez kolejnych 5 minut.
Kapustę pekińską szatkujemy, pora kroimy w półplasterki. Wrzucamy do wywaru i gotujemy 5 minut.
Wrzucamy do garnka pomidory w puszce oraz przyprawy i znów gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
zbysiowa