basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Zupa z kapusty włoskiej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała szybka zupa z kapusty włoskiej.

Zupa z kapusty włoskiej.

Składniki:

Zupa z kapusty włoskiej.

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 10 cm pora
  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1/2 szklanki śmietany 30%

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty włoskiej.
Porcję rosołową dobrze opłukać. Ugotować wywar z porcji rosołowej i warzyw. Mięso po ugotowaniu wyjąć (wykorzystać np do farszu mięsnego), warzywa pokroić w kosteczkę i wrzucić z powrotem do wywaru. Dodać pokrojoną drobno kapustę włoską, chwilę pogotować, pod koniec dodać przecier pomidorowy i śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować.

Tagi:

kapusta