Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa z klopsikami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjna potrawa na obiad na pierwsze danie

Zupa z klopsikami

Składniki:

Zupa z klopsikami

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowego i wieprzowego
  • 1 litr rosołu
  • 300 gram przecieru pomidorowego
  • 15 dag ugotowanego ryżu
  • 1 cebula czerwona
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 jajo
  • mielone czerwone chili
  • mielona papryka
  • oregano
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Zupa z klopsikami
mięso dobrze wymieszać z ryżem i jajkiem oraz szczyptą chili papryki solą uformować niewielkie kotleciki oliwę podgrzewamy w rondlu i podsmażamy na małym ogniu obrana i drobno posiekaną cebulę oraz (całe ząbki)czosnek często mieszając drewniana łyżką wyjąć czosnek wlać rosół i przecier pomidorowy zagotować wrzucić pojedynczo klopsiki przykryć i gotować przez 20 minut odstawić z ognia posypać oregano podawać z chlebem lub bułkami