beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Zupa z klopsikami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna zupka kapuściana z klopsikami:)

Zupa z klopsikami

Składniki:

Zupa z klopsikami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z klopsikami
Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować. Marchew zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę drobno pokroić i dodać do mięsa razem z odciśniętą bułką. Dodać jajko i doprawić pieprzem i vegetą. Wyrobić. Formować małe klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na gorącym tłuszczu. Dodać do zupy i gotować ok 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem i vegetą.