ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Zupa z kurczaka z dodatkiem wina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zupa z kurczaka z dodatkiem wina. Doskonała na obiad.

Zupa z kurczaka z dodatkiem wina

Składniki:

Zupa z kurczaka z dodatkiem wina

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 - 2 szkl. białego wina
  • 20 dag pieczarek
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • mąka pszenna
  • 1,5 l wody lub rosołu

Sposób przygotowania:

Zupa z kurczaka z dodatkiem wina
Mięso pokroić w cienkie paseczki (jak flaczki), oprószyć mąką pszenną, usmażyć na oliwie, włożyć do garnka.Pieczarki poddusić z cebulą, dodać do mięsa, podlać wodą lub rosołem, dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku i gotować 10 -20 min.Na 5 min. przed podaniem wlać do zupy wino. Podawać w bulionówkach.