lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa z kurek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nie ma to jak grzyby leśne , świeżutkie pachnące lasem i w dodatku smaczne. Zupa wyszła przepyszna i ten aromat i smak .Po prostu rewelacja.

Zupa z kurek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z kurek

składniki

  • kurki 600 gram po ugotowaniu
  • marchew 3 szt
  • por 100 gram
  • pietruszka 100 gram
  • seler 100 gram
  • udka z kurczaka 3 szt
  • kasza pszenna 100 g
  • ziemniak 4 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • przecier pomidorowy 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Zupa z kurek

ETAP 1:

Do garnka wkładamy włoszczyznę i udka z kurczaka.

Gotujemy tak jak na rosół. Kiedy mięsko jest już miękkie dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę, kaszę i kurki.

Gotujemy z pół godziny i na końcu doprawiamy solą pieprzem i przecierem pomidorowym. Zupa jest przepyszna.

Nie ma to jak grzyby leśne i to świeże.

ZUPA Z KUREK
Kurki czyścimy i wkładamy do garnka i gotujemy
ZUPA Z KUREK
Po ugotowaniu odcedzamy je, jak są większe to możemy je pokroić