Sposób przygotowania:
Zupa z kurkami
Kurki umyć, większe przekroić. Cebulę i ziemniaki pokroić w drobną kostkę.
Cebulę zeszklić na maśle, kolejno dodać kurki i smażyć do momentu wyparowania całego płynu.
Dodać ziemniaki, pokrojony czosnek i dusić jeszcze chwilę.
Następnie zalać bulionem i gotować ok. 20 minut do miękkości.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną. Gotową zupę posypać świeżą natką pietruszki.
Cebulę zeszklić na maśle, kolejno dodać kurki i smażyć do momentu wyparowania całego płynu.
Dodać ziemniaki, pokrojony czosnek i dusić jeszcze chwilę.
Następnie zalać bulionem i gotować ok. 20 minut do miękkości.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną. Gotową zupę posypać świeżą natką pietruszki.