Sposób przygotowania:
Zupa z kurek (kurkowa)Wywar:
 
Najpierw należy gotować wywar mięsny - z listkami laurowymi, zielem angielskim oraz przyprawą rosołową.
Następnie do garnka dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera, a po około 10 minutach dorzucić ziemniaki.
Cebula i kurki:
 
Posiekaną cebulę zeszklić na maśle i przesmażyć z czosnkiem.
Całość wymieszać z kurkami, posolić, posypać pieprzem i smażyć do momentu - aż powstały z kurek płyn w całości odparuje.
Zupa:
 
Cebulę z kurkami połączyć z zupą - pod koniec jej gotowania się.
Całość gotować do miękkości grzybów.
Na końcu dodać majeranek, śmietanę oraz koperek.
Zupę doprawić do smaku.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gusia1000