Sposób przygotowania:
Zupa z kurkami i makaronem
Grzyby obieramy, płuczemy większe kroimy(można wymoczyć w mleku ja nie moczyłam). Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane grzyby. Dusimy ok 5 min i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą ok 2 1/2 litra i stawiamy do gotowania.
Dodajemy opłukaną pietruszkę (trochę zostawić do posypania na talerzu), por i pokrojoną albo startą marchew. Gotujemy ok 30-40 min. Zagęszczamy mąką i dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodajemy opłukaną pietruszkę (trochę zostawić do posypania na talerzu), por i pokrojoną albo startą marchew. Gotujemy ok 30-40 min. Zagęszczamy mąką i dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
halina