kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Zupa z liści buraczanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Masło roztopić, dodać siekanej szalotki, liście buraczane i rukwie przykryć folią plastykową

Zupa z liści buraczanych

Składniki:

Zupa z liści buraczanych

 

  • masło 3 łyżki
  • szalotka siekana 1/4 szklanki
  • liście buraczane 225 g
  • rukiew wodna 225 g
  • mąka 2 łyżki
  • mleko 2 szklanki
  • natka pietruszki siekana 1 łyżka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • tymianek 1/4 łyżeczki
  • majeranek 1/4 łyżeczki
  • pieprz kolorowy świeżo mielony

 

Sposób przygotowania:

Zupa z liści buraczanych
- włożyć do mikrofali na 4 minuty o największej mocy. Wyjąc z kuchenki mikrofalowej i zamieszać. Dalej gotować ok 2 minuty - aż warzywa zmiękną. Blenderem zmiksować zupę na pure, przelać do garnuszka wsypać mąkę stale mieszając - dodać resztę składników i dusić ok 10 minut - mieszać.

Tagi:

buraki