marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa z makaronem szklanym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Makaron zalać wrzątkiem,potem przecedzić i skroić.Szpinak umyć,kiełki opłukać i osączyć.Zagotować wodę z sosem,dodać mięso,gotować,doprawić.

Zupa z makaronem szklanym.

Składniki:

Zupa z makaronem szklanym.

 

  • 75 g.makarony szklanego,
  • 100 g.świeżego szpinaku,
  • 100 g.kiełków sojowych,
  • 150 g.wieprzowiny,
  • 4 łyżki sosu rybnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • zmielony czarny pieprz,
  • 3 gałązki kolendry.

Sposób przygotowania:

Zupa z makaronem szklanym.
Makaron zalać wrzątkiem i odstawić,aby zmiękł,zahartować,prze-
-cedzić i pokroić trochę.Szpinak przebrać i umyć.Kiełki opłukać i osączyć na sitku.Mięso pokroić na paseczki o dł.5 cm.Wodę zagotować z sosem rybnym i pieprzem,dodać mięso i gotować pod przykrywką na małym ogniu,aż mięso zmięknie.Czosnek drobno posiekać,olej rozgrzać,usmażyć czosnek na złoty kolor i zdjąć z ognia.Kolendrę umyć,oberwać z niej listki.Kiełki ze szpinakiem dodać do zupy i zagotować.Przed podaniem oprószyć listkami ko-
-lendry.

Tagi:

szpinak sosy