zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i bardzo treściwa zupa z włoszczyzną, papryką oraz z pieczarkami a także z mięsnymi pulpecikami.

Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a
Do mięsa mielonego dodajemy przesmażoną na rozgrzanym oleju cebulę, jajko, oraz sól, pieprz, słodko i ostrą paprykę i oregano do smaku. Na koniec wsypujemy 2 - 3 łyż bułki tartej. Wyrabiamy masę. Formujemy małe kulki. Pulpeciki rumienimy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręczników papierowych. Warzywa dokładnie płuczemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w drobne plasterki. Włoszczyznę lekko przesmażamy. Dodajemy pieczarki. Następnie zalewamy bulionem. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dodajemy paprykę oraz pulpety. Doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Smacznego!
Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a
Do mięsa dodajemy przyprawy, cebulę i jajko.
Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a
Formujemy pulpety i smażymy na rozgrzanym oleju.
Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a
Opłukane i oczyszczone warzywa kroimy w kostkę.
Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a
Do bulionu wrzucamy wszystkie składniki zupy.