Sposób przygotowania:
Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a
Do mięsa mielonego dodajemy przesmażoną na rozgrzanym oleju cebulę, jajko, oraz sól, pieprz, słodko i ostrą paprykę i oregano do smaku. Na koniec wsypujemy 2 - 3 łyż bułki tartej. Wyrabiamy masę. Formujemy małe kulki. Pulpeciki rumienimy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręczników papierowych. Warzywa dokładnie płuczemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w drobne plasterki. Włoszczyznę lekko przesmażamy. Dodajemy pieczarki. Następnie zalewamy bulionem. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dodajemy paprykę oraz pulpety. Doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Smacznego!