TheKajtex

TheKajtex

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 53]

Zupa z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa porowo- pieczarkowa na mięsie mielonym

Zupa z mięsem mielonym

Składniki:

Zupa z mięsem mielonym

 

  • 3/4 kg mięsa mielonego
  • 1/2 kg sera żółtego
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 duży por
  • 3 cebule
  • 2 serki topione śmietankowe lub pieczarkowe
  • kostki rosołowe dla smaku (ilość według uznania)
  • śmietana

 

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsem mielonym
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w paski, cebulę i por obieramy z zewnętrznej warstwy i kroimy w piórka. Z mięsa mielonego lepimy kulki. Wszystko po kolei przesmażamy. Wodę gotujemy i dla smaku dodajemy do nie kostki rosołowe. Wrzucamy pieczarki, cebulę i pory, a na końcu kulki z mielonego. Zupę zagęszczamy śmietaną i serkami topionymi.Podajemy posypując startym zółtym serem. Smacznego!

Tagi:

mięso sery ser