iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zupa z mięsem i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taka zupa jest bardzo pikantna i smaczna idealna na obiad oraz potem można odgrzać na kolację, świetnie smakuje również na drugi dzień.

Zupa z mięsem i fasolą

Składniki:

Zupa z mięsem i fasolą

 

  • 1 puszka białej fasoli w zalewie,
  • 2 cebule czerwone,
  • 30 dag mięsa mielonego wieprzowego,
  • 2 papryki czerwone,
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • 3 pomidory,
  • 2 listki laurowe,
  • 3 ziarna ziela angielskiego,
  • litr bulionu warzywnego.

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsem i fasolą
Cebule kroimy w drobne piórka, natomiast papryki w paski, pomidory parzymy ze skórki i siekamy, wrzucamy wszystko do gotującego się bulionu, dodajemy listki ziele, solimy, pieprzymy, gotujemy 15 min. Mięso smażymy na łyżce oleju i dodajemy do zupy, wrzucamy fasolę, dodajemy koncentrat, gotujemy 20 min. Podajemy gorące.

Tagi:

mięso fasola