polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Zupa z mięsem mielonym i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z mięsem mielonym i kukurydzą

Zupa z mięsem mielonym i kukurydzą

Składniki:

Zupa z mięsem mielonym i kukurydzą

 

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 ml koncentratu pomidorowego
  • 2 czerwone papryki
  • 3 ogórki konserwowe
  • pół kostki rosołowej
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • chili
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsem mielonym i kukurydzą
Obrać czosnek i cebulę, posiekać, zeszklić, dodać mięso, podsmażyć. Zalać wodą, dodać kostkę rosołową. Przykryć. Dusić aż mięso będzie miękkie. Odsączyć kukurydze i fasolę. Dodać do zupy. Paprykę pokroić w kostkę, wsypać do zupy. Ogórki pokroić w paski. Dodać. Dusić kwadrans. Przyprawić. Wymieszać z koncentratem. Podgrzać.