Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z mięsem, warzywami i kaszą manną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z wkładką mięsną i kaszą manną jest smaczna i pożywna.

Zupa z mięsem, warzywami i kaszą manną

Składniki:

Zupa z mięsem, warzywami i kaszą manną

 

  • 30-40 dag mięsa wieprzowego z kością
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 listek laurowy
  • 4-5 ziarenek pieprzu
  • 10 dag kapusty
  • 10 dag pieczarek
  • 1 kalarepka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsem, warzywami i kaszą manną
Marchewkę, pietruszkę i kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso razem z kością umyć, włożyć do garnka, wlać 1/5-2 l wody, dodać liść laurowy, pieprz i gotować. Po upływie 30-35 minut dodać, posiekaną cebulę, poszatkowaną kapustę i starte na tarce warzywa, dalej gotować. 10 minut przed końcem gotowania dodać sos sojowy, posiekane pieczarki, wsypać kaszę mannę. Z ugotowanej zupy wyjąć mięso, usunąć kości. Mięso włożyć z powrotem do zupy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.