Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z młodą kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna zupka z dodatkiem młodej kalarepki

Zupa z młodą kalarepką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z młodą kalarepką

 

  • 7 sztuk ziemniaki,
  • 1 kalarepka,
  • 1 marchewka,
  • 2 burczaki,
  • szczypior,
  • 1 seler nać,
  • mleko,
  • 1 kostka bulionowa,
  • pieprz,
  • Sól,
  • jarzynka

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodą kalarepką
wszystkie warzywa obieramy. Ziemniaki kroimi w kostkę, natomiast marchewkę, buraczki i kalarepkę kroimy w cienkie, niezbyt długie paseczki (jak na zdjeciu). Szczypior z cebuli kroimy na dłuższe kawałki, liść selera dodajmy w całosci. Do zimnej wody wrzucamy ziemniaki, dodajemy łyżeczke soli, pół łyżeczki jarzynki, troche mielonego pieprzu i 1 kostke rosołową drobiową. po 5 minutach od zagotowania wody dodajemy marchewke i ćwiki, kiedy warzywa robią się miękkie dodajemy kalarepke i zieleninę, ponownie doprawiamy do smaku. Zupę jemy samą lub zabielamy mlekiem - smakuje tak samo jak na śmietanie a jest jeszcze bardziej dietetyczna:)
Zupa z młodą kalarepką
przygotowane warzywa
Zupa z młodą kalarepką
czysta zupka kalarepkowa