Sposób przygotowania:
Zupa z młodej fasoli (fasolowa)
Mięso na wywar należy włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Po powstaniu szumu (brudnej pianki) - wszytko zlać, opłukać i ponownie umieścić w czystym garnku. Dorzucić listki laurowe, ziele angielskie i troszkę domowej przyprawy typu "vegeta". Całość podgotować 20 minut i dodać pokrojone wg gustu warzywa (czyli ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera).
W między czasie cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, a następnie przełożyć do gotującej się zupy. Zupę gotować do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec doprawić do smaku: majerankiem, solą i pieprzem.
Zupę można również zagęścić zasmażką. Zasmażka: Na patelni rozpuścić masło (ewentualnie olej) i mieszają (energicznie) - dodać mąkę (w proporcjach 1:1). Smażyć na złoty kolor i połączyć z zupą.
Moja zupa jest bez zasmażki.
W między czasie cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, a następnie przełożyć do gotującej się zupy. Zupę gotować do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec doprawić do smaku: majerankiem, solą i pieprzem.
Zupę można również zagęścić zasmażką. Zasmażka: Na patelni rozpuścić masło (ewentualnie olej) i mieszają (energicznie) - dodać mąkę (w proporcjach 1:1). Smażyć na złoty kolor i połączyć z zupą.
Moja zupa jest bez zasmażki.
Magdalena88
Di bloguje
Dziękuję :)